onsdag 15 december 2010

How to survive christmas (or at least look fabulous when trying)...

Ok, så, snart jul. Dags att packa väskor för två veckor med släkt, vänner, shopping, luncher, middagar och fester! Det skulle kunna bli hur mycket som helst men om man är lite smart så kommer man undan med inte så många plagg alls. Borträknat underkläder så blir det för min del sjutton plagg. Låter det lite/mycket? Betänk att det är fjorton dagar...

Jag tänkte i alla fall dela med mig av hur jag tänker, till förmån för er som så smått har börjat känna paniken vid tanken på ovan nämnda aber. Egentligen behöver man inte ens ha så mycket med sig som jag har... Nyckelplaggen som man BÖR ha med sig om man är borta mer än ett par dagar (alltså en vecka eller mer..) är som följer:

Bekväma men snygga långbyxor
Kjol i snyggt tyg, helst stretch så att man kan sitta i den...
Kort klänning, den lilla svarta eller valfri annan som går att kombinera med mycket
Lång klänning, till de finaste festerna
Kavaj som fungerar till både byxorna, kjolen och klänningarna
Varm tröja
Några snygga toppar och/eller blusar med varierande finhetsgrad, antal beror på hur länge man ska vara borta

Mer än så behövs inte, alltså 7-10 plagg. Det viktigaste att man håller ett tema vad gäller färger och stil. Ju mer som går att kombinera, destå fler olika outfits har du, trots att du har få plagg! Det kan ju vara trevligt när man ska vara fin bland ungefär samma människor dag ut och dag in. Även om det nu skulle vara så att dina släktingar tycker du är tjock/är halvt blinda/struntar fullkomligt i kläder så gör du dig själv glad, och det är inte helt fel! :)

Här får ni se vad jag har valt, som inspiration!

Alla plaggen samlade. Smart grej att göra för att se att allt fungerar tillsammans!

Kavajen som fungerar till allt, supervarm ylletröja.

Grå kostymbyxor, lila tunn finkjol, rutig varmare längre kjol. Den lilla svarta klänningen (som har pärlor runt halsen och ärmhålen, men det syns nog inte här), röd långklänning i sammet.

Samlingen av toppar. Svart linne med guldränder, brunt linne med spets, vitt linne med spets, grön sidentopp, röd spetstopp.

Några fler toppar/tröjor. Randig tunnstickad tröja med guldtråd, vit långärmad "bondromantisk" broderad blus, brun tunnstickad polotröja. 

Blusarna som gör susen! Vit och lila skjortblus i satin. Svart genomskinlig bolero med pärlbroderier.

Och, icke att förglömma: Accesoarerna!

Sist men inte minst - man kan aldrig ha med sig för många par strumpbyxor... men ta ut dem ur sina förpackningar och lägg i en påse istället, så tar de inte så himla mycket plats!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar